Pagani Huayra – o revolutie tehnologica

Pentru ca tot suntem la capitolul si in perioada Geneva astazi va vom prezenta ceva deosebit. Pagani Huayra BC – pe care producatorul a denumit-o cel mai avansat model din punct de vedere tehnologic pana la acest moment. BC nu vine de la “Before Christ” cum ai fi tentat sa crezi, ci de la Benny Caiola – persoana care a cumparat primul Pagani produs vreodata.

 

2017-pagani-huayra-bc-3_800x0w

Pagani au reusit pentru Huayra BC sa adapteze tehnologii sportive precum sasiul, suspensia si trenul de rulare la nevoile unui model “de strada” echipat si cu o transmisie automata nou-nouta, in 7 trepte cu sincroane din fibra de carbon si un sistem de control al ambreiajului revizuit. Aceste modificari ar trebui sa duca la timpi de schimbare mai scurti si angrenaj mai précis al treptelor de viteza. In plus, noul sistem cantareste cu 40% mai putin decat predecesorul sau.

2017-pagani-huayra-bc-5_800x0w

Motorul nu este nici el de neglijat: 6.0l V12 bi turbo care dezvolta ceva mai bine de 740cp.

Masina vine si cu sisteme noi de suspensie, esapament si o frana de parcare electrica. In plus partea aerodinamica a fost si ea modificata, din vechiul model ramanand intact doar plafonul. Si sistemul ESP si franele ceramice au fost inlocuite.

2017-pagani-huayra-bc-6_800x0w

Masina a fost prezentata la Salonul Auto de la Geneva, iar producatorul a anuntat ca va produce doar 20 de bucati din acest model. Pretul? 2.350.000 EUR.

2017-pagani-huayra-bc-15_800x0w

Sursa foto: topspeed.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s