Vreau motor!

M-am hotarat, vreau motor! Imi e mai degraba frica, iar mersul pe bicicleta nu mai e o pasiune de cativa ani, de cand am hotarat ca sa faci pipilica pe tine nu e neaparat dragut. Dar asa nu se mai poate. Hai sa-ti zic…Dimineata, la 7:30. Ai de strabatut tot buCURestiul. Minuscula de la inceputul cacapitalei e plantata intentionat, asa ca te poti considera prevenit. Respectul deosebit pe care il port traficului de aici imi umple chiar acum ochii de lacrimi. De nervi!

Consateni dragi, cand o sa invatati ca masina nu e umbrela? Ca linia de tramvai e folosita (ce idee traznita!) de tramvaie? Si ca o cireada de boi care nu mai are pe unde avansa pe linie si revin in strada blocheaza toti martafoii care nu au veleitati de (b)vatman. Sau ca atunci cand faci stanga in intersectie in cruce (sau in X, daca ai senzatia ca ma deranjeaza asigurarea ecumenica pe care ai ales sa o flenduri sub retrovizor), intra mai multe masini atunci cand NU depasesti centrul intersectiei? Si daca din intamplare conduci o masina galbena, cu o luminita cand verde, cand rosie pe capota, te rog, inchide acum. Parerea mea despre tine si ortacii tai este mai jignitoare decat repertoriul tau, daca as incerca sa platesc cu bonuri de masa. Nu o dezvolt nu de rusine, ci pentru ca deja ti-am acordat mai multa atentie decat meriti.

Am senzatia ca am ochii nitel rosii, gandurile astea imi cauzeaza la sanatate, zic sa ma opresc din divagat.

Bucuros strabat Bucurestiul in minim o ora. Si jumatate. Si de fiecare data ajung provincial transpirat, monden nervos, romaneste epuizat. Noroc cu intoarcerea, in cele 2 ore pe care le fac pana acasa am tot timpul sa imi incarc bateriile. De la toate veceurile.

Am incercat sa las masina langa metrou. Pana cand am gasit roata dezumflata, pentru ca am avut impertinenta sa las conserva mea de ton motorizat in fata gardului unei case (nu in fata portii/intrarii) pe o strada cu linie discontinua si fara niciun semn de interzicere a stationarii. Plus stergatoarele ridicate si oglinda data peste cap. Balbaitu’… Stimabilului nene ii doresc sa ajunga taman asa cum e el acum intr-o lume civilizata.

Asa ca m-am hotarat, vreau motor. Nu imi trebuie pentru viteza, senzatii si fonfleuri. Imi trebuie unul usor, manevrabil, capabil sa transporte maxim 2 incepatori cu 90 – 100 km/h. Si, pentru ca nu mi-am vazut inca parintii la televizor prinsi in vreun flagrant intrucat nu intra in modul lor de a opera in chestia asta la care ne referim ca fiind viata, ar trebui sa nu sara de 1500 de iepuroi. Si sa mearga bine, ca la masina sunt priceput doar la impins si pocnit electromotorul.

Pana una-alta, am gasit o Honda CM 185 draguta tare, dar am nevoie de ceva incurajari…

Am insa o problema serioasa: nu m-am urcat niciodata pana acum in sa. Asa ca te rog, ajuta-ma cu un sfat, doua! Care sunt factorii de care ar trebui sa tin cont in cautarile mele?

Pana te gandesti la un raspuns avizat, uite si Hondulica.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s