Zero Roadkills – 0 animale lovite de masini

Nu stiu ce parere ai tu, dar mie mortile animalelor pe sosea imi par o problema reala, mai ales la noi, unde gasesti mai multe astfel de triste evenimente decat marcaje rutiere. Zero Roadkills reprezinta ideea a doi designeri chinezi. E simpla, teoretic nu foarte scumpa si cu eficienta potentiala mare. Imi place!

Sistemul gandit de Sungi Kim si Hozin Song este alcatuit din stalpi de iluminat alimentati cu panouri solare, numai buni de montat pe autostrazi si drumurile dintre localitati. Contin un senzor cu infrarosu a carei menire este detectarea animalelor din apropierea drumului. Nu cele la care se referea un fost presedinte cu zambet prea larg, sa ne intelegem! In momentul in care senzorul Zerokill detecteaza miscare, pe stalp se aprinde o lumina LED, avertizand soferul ce se apropie. Mai mult de atat, lumina farurilor este reflectata spre animal, a carui reactie naturala ar trebui sa fie de a se opri.

Sunt deja cativa ani de cand mi s-a intamplat sa imi sara in fata un caine si sa nu am ce face (desi aveam sub 50 km/h), insa nu inseamna ca am uitat nici cea mai marunta senzatie sau emotie de atunci. Stiu si cum se simte in volan, cum se aude pe sub burta masinii, si cat de odios de vinovat, de incapabil te simti dupa… as putea continua, dar grafica blurata e uneori mai buna. Daca nu ai patit-o, ajunge sa ma crezi – este ultima chestie pe care ti-ai dori-o.

Nu as vrea sa fiu rupt de realitate si sa cred ca vom avea asa ceva pe nenumaratele noastre autostrazi. Sau ca daca ar fi aduse, implementarea ar costa cmai putin decat bugetul pe trei ani… Insa ar fi o initiativa pe care as sustine-o cu draga inima.

Mai jos – descrierea in imagini a Zero Roadkill (sursa yankodesign)

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s