Rally 2 – noua competitie din CNR

Startul Raliului Brasovului va insemna anul acesta si debutul unei noi competitii in cadrul Campionatului National de Raliuri Dunlop 2016 – Rally 2, bineinteles sub egida Federatiei Romane de Automobilism. 

Ideea infiintarii noii competitii vine din dorinta de a sprijini pilotii care nu dispun de bugete suficient de generoase incat sa participe in sezonul regulat. Astfel, conform regulamentului ce poate fi gasit pe pagina FRAS, taxele de inscriere variaza, functie de clasa, intre 130 Euro si 200. Ma declar invins de lipsa de transparenta a Federatiei, pentru ca oricum ai citi documentul cu pricina, nu poti intelege daca taxa este pentru intreg sezonul sau pentru o singura etapa. Este fix genul de competitie unde speram sa il putem revedea pe fostul campion national, Vali Porcisteanu, de ceva vreme in continue cautari monetare.

Doritorii trebuie sa detina licenta de pilotaj tip Rally 2 (al carei cost este, evident, un secret bine pazit) si sa fi vazut macar 16 primaveri. Un debutant va trebui sa aibe in dreapta un copilot cu experienta, ce va fi nominalizat de FRAS. Ma gandesc ca exista posibilitatea serioasa ca neprietenii sa primeasca vreun balbait. Cu experienta…

Iertare pentru rautati… Rally 2 este, de fapt, o initiativa laudabila. O atesta inclusiv faptul ca dintre cele 59 de echipaje inscrise la Tess, 11 vor participa la noua competitie. Si o vor face pe o minunatie de paleta de culori: Opel Kadett, Toyota Celica, BMW E36 si gata, nu mai spun. Mai bine ne vedem maine!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s