Subaru lanseaza Impreza 2017

Salonul Auto de la New York a fost ocazia aleasa de Subaru pentru a lansa noul Impreza 2017. Spre marea mea surprindere, evenimentul a trecut neobservat de catre nume grele din publicistica autohtona, dovedind inca o data ca dacii de la Promotor, de exemplu, au fost ei tari, or fi inventat ei operatiile pe creier, scrierea, carburatorul si alte traznai, dar nu sunt asa grozavi cum ai fi crezut, cand vine vorba de masini. Noi nu am avut nici saptamana trecuta treaba prin NY, asa ca ne-am peticit cum am putut mai bine de poze (multumim, Carscoops si Gizmag!) si ne-am pus pe facut teme.

Asadar, habemus Impreza nova!

Subaru Impreza 2017 WRCRallyPress

Mai precis, doua, dupa cum se vede mai sus – sedan si hatch. Nu iti trebuie prea multe priviri si intelegi cum de nu a produs asa multa valva. Oamenii au zis ca e bastardul Ford, facut cu Chevy Cruze. Si despre ultima putem spune multe, dar numai ca ar fi spectaculoasa in prezenta nu.

Chevrolet Cruze 2016 WRCRallyPress
Nu e cel mai frumos gest pe care il puteam face, sa lipesc pocitania, dar… QED.

Alura de bataus al cartierului pe care o avea WRX-ul atunci cand o calarea Collin McRae, a evoluat in timp, ajungand spre aspectul unui familist coleric…

This slideshow requires JavaScript.

Baietii astia s-au apucat niponeste de mecanica, dinamica, sisteme de siguranta si la final, bataind din picioare sub presiunea rinichilor umflati, au tras repede forma asta, parca luata la pila. Si cand te uiti la hatch, care ar trebui sa fie hot, iti dai seama ca inca nu terminasera… Bai, am zis ca facem si in 5 usi. Ce facem, ca eu nu mai pot?? Hai sa bulbucam nitel Ford-ul asta si ii zicem Subaru!

This slideshow requires JavaScript.

Vestea buna e ca mecanicii si-au facut treaba. Noul Subaru Impreza este construit pe o platforma complet noua, SGP (acronim al unei denumiri la fel de plictisitoare ca si designul – ajunge sa iti spun ca G nu e Graefenberg, ci Global), cu incheieturi intre componente zdravan intarite, avand ca rezultat cresterea cu minim 70% a rigididatii sasiului si caroseriei. Suspensia, si ea noua, ofera cu 50% mai putin ruliu.

Tractiunea este, evident, integrala, iar centrul de greutate a fost coborat cu 5mm. Motorul, in traditia Subaru, este longitudinal. Pentru inceput stim doar ca este 80% nou (multe statistici, ceva trebuie sa arate bine…) si ca produce 152 bhp. Ar trebui sa fie mai usor, mai economic si mai puternic la aceeasi cilindree.

Interiorul este, poate, singura chestie care imi place la Impreza 2017. Daca o sa ti se intample vreodata sa vezi un om urcandu-se in habitaclu, apoi sa coboare, sa se uite lung la masina si sa urce iar, clatind a mirare din cap, poti veni sa ma saluti…

Subaru Impreza 2017 interior WRCRallyPress

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s