Volvo lanseaza viitorul V90

Darwin a avut dreptate. Evolutia exista, si poate fi minunata. Chinezii de la Geely au facut ce era nevoie cu fabricantul suedez. Au pompat bani si i-au lasat sa faca ce stiu mai bine…

Apuse sunt zilele cand break-ul Volvo era optiunea numarul unu pentru prestatorii de servicii funebre. Ca maine, in 2017 mai exact, V90 va putea fi cumparat contra unei sume, pun pariu, deloc neglijabile, insa avem certitudinea ca va fi o masina capabila. Si, daca-mi dai voie, ne-urata. Hai sa facem o comparatie mica…

52_Volvo_960_Estate_thumb

gallery-1455806078-volvo-v90-front-quarter

Linia noului V90 este solida, corespunzatoare noii imagini aleasa de constructorul nordic. Toti barbosii cu gusturi muzicale marcate de trupe de care au auzit doar ei sunt asteptati la coada. Nici nu le vor fi necesare cine stie ce calitati de piloti. Volvo introduce noul sistem de asistent de pilotaj si condus semi-automat, sisteme de detectie a animalelor mari (minunate in safari-uri, nu am vrea sa calcam vreun elefant, nu?) si un complex de optiuni de conectivitate, intre care se numara ceva ce precis nu are legatura cu merele, chiar daca se intituleaza Apple Car Play.

Intre faruri si parbriz suedezii au ales sa puna motorul de 4 cilindri, a carui dezvoltare a costat 11 miliarde de dolari (!!!). Cum spuneam, cei de la Geely au avut portofele generoase. Varful de linie va fi T8, motorizare plug-in hibrida, de 410 CP.

Am pastrat, din nou, ce e mai bun pentru final. Ai remarcat ca nu sunt poze continand interiorul, nu? Ei bine, interiorul vitorului V90 este cel mai ne-urat din toata masina!

10-volvo-v90-interior-2

2017-volvo-v90-5.jpg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s