Doua curse – 5 concluzii. F1 pe foarte scurt

Nu-i rau ca uneori sa arunci o parere mai la cald. Macar dupa ai de ce rade…

Dupa primele 2 curse ale sezonului, cred ca se impun primele concluzii.

  1. Ferrari e aproape. Comparand cele mai rapide tururi obtinute in calificari, ai crede ca italienii primesc ajutor de la Mioveni. Cand vine vorba de cursa, insa, lucrurile nu stau deloc asa. Pe rand, Vettel si Raikkonen au reusit sa puna presiune pe sagetile argintii. Nu cred ca va mai trece prea mult pana cand vor reusi sa castige curse.
  2. Rosberg e chiar neamt. Poate aveai vreun dubiu si te gandeai ca seamana mai mult cu taica-su. Keke neamt n-a fost… A reusit sa profite din plin de starturile luate cu intarziere de Hamilton. Are potentialul de a deveni, chiar anul acesta – alta data va fi mai greu, cel mai plictisitor campion mondial de la Damon Hill incoace.
  3. Noul sistem de calificari reprezinta cea mai proasta idee buna din Formula 1 de multa vreme incoace. Si e oficial.

2016-F1-qualifying-can-be-changed-for-Bahrain-GP-450x270

Echipele s-au strans si au declarat frumos ca tambalul e prea mare, batista prea mica si plina de chestii de pus in fasole. Prin urmare, Al de sus a declamat gata, s-a modificat schimbarea. Chinezii vor patenta noul sistem de calificare, respectiv cel de anul trecut. Dixit!

  1. Honda reinventeaza fierul de calcat. Mai mult sau ai putin… Oricum / oricat, imaginea McLaren Honda e anul asta ceva mai putin sifonata. Nu as fi prea mirat daca in foarte scurt timp vor incepe sa se bata cu Red Bull si Force India.

  2. Haas! Baietii astia americani cu nume de nemti si motoare de italieni… sunt in momentul de fata pe 5 si la constructori. Adica o surpriza si o confirmare. A faptului ca ansamblul Ferrari, cel care miorlaie sub culorile debutantilor, e chiar performant.

Urmatorul MP, cel Made in China, mai ca sta sa inceapa. Vedem dupa cine ce o mai intelege…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s