Miura – Taur sau Pasare Phoenix?

Miura. E doar un cuvant. Si nu trebuie sa spui mai mult de atat sa ma faci sa ciulesc urechile si sa iau o pozitie de pointer. Din primavara asta, PoloStorico este un povestitor ca nimeni altul. Polo? Volkswagen? Pe toti zeii, nu: Lamborghini!!

Tipii astia care odata fabricau tractoare au chemat ochelaristii de la divizia de market research. Si sa vezi ce-au aflat: nu masini electrice, bujii cu plasma, pneuri care nu fac pana, Logane in care nu ploua sau mai stiu eu ce traznaie modernista. Ultima decada a adus o crestere abrupta a interesului si, evident, a preturilor masinilor de epoca. Oamenii au luat act si au (re)infiintat Lamborghini PoloStorico, divizia proprie de restaurare.

Trebuie sa fi fost vreun brainstorming furtunos cel in care s-a decis ca nu vor restaura Mocanita Rumena, mumia lui Nefertari sau pe a lui Ion Iliescu. Oamenii, marunti in ambitie, s-au intors la fixatia sucitoare de gaturi, mancatoare de strat de ozon, cu pornitul interzis in interioarele cu mai putin de 3 pereti dar cu acoperis, arzatoare de cauciuc si de sine (aparent reactie alergica severa la folosirea intensa) cunoscuta pe foarte, foarte scurt Miura.

Astfel s-a deschis undeva in lumea stramta primul outlet Lamborghini. Produsul oferit – Lamborghini Miura SV 1971. Printre altele expus la AutoShow-ul de la Geneva. Si uite cum “masina” asta, care odata izbucnea nervoasa-n flacari a renascut. Ca pasarea Phoenix, nu?

Italienii au inceput cu maruntis, cu una singura. Eu, optimist nepracticant, tot sper intr-o criza mondiala de supraproductie…

This slideshow requires JavaScript.

9 thoughts on “Miura – Taur sau Pasare Phoenix?”

      1. Acum, nu as vrea sa se inteleaga nimic gresit. Golan-ul reprezinta un mare pas inainte fata de ce fabrica Dacia pe vremuri si a evoluat binisor. Insa nu reusesc sa inteleg oamenii care isi iau pt uzul propriu cea mai ieftina masina noua. E ceva vreme de cand iti poti cumpara masina SH cu garantie…
        Nu sunt nici elistist, nici snob. Dar ieftin si bun e un concept apropiat de Fata Morgana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s