Fiat/Chrysler recheama 1.1 milioane de masini in service

Analize atent efectuate intr-o parte a lumii pentru a carei viza inca se tine o loterie, au impins grupul Fiat/Chrysler sa recheme in service peste 1.1 milioane de masini (dintre care ceva mai bine de 248.000 din afara Americii de Nord). Faptul ca respectivele analize au fost demarate la cererea guvernului american ar trebui sa indrepte orice semn de intrebare.

Mandrii posesori de Charger 2012-2014, Chrysler 300 mai nou de 2014 sau Grand Cherokee, aceeasi recolta, lipsiti de ambreiaj fiind, sunt rugati sa se supuna mandatului de arestare preventiva venit de la fabricant.

41 de bieti posesori au fost victimele unei erori venite de la batul care inlocuieste schimbatorul de viteze. Masinile in cauza beneficiaza de un infernal mecanism, care te avertizeaza sonor ca un iPhone si vizual (tip luminita palpainda – pull up pull up eject), in momentul in care deschizi usa fara sa scoti din viteza muti batul in pozitia de parcare.

Poate tie ti se pare de bun simt ca daca masina chiraie la tine si iti mai face si cu ochiul, ar trebui macar sa opresti motorul, daca nu sa ii acorzi un pic de timp si sa arunci o privire sa vezi ce vrea de la tine. Guvernul american, insa, a stabilit oficial ca bun simt-ul asta nu mai exista. Ca doar asa Ali Baba si ceilalti 40 de nefericiti s-au accidentat serios cand masina a luat-o la galop taman cand ei coborau…

Plymouth Fury Christine WRCRallyPress
Christine, din roman in realitate? 🙂

Stiu, certificarea oficiala a decesului bunului simt (common sense, de fapt, ca nu ma refer chiar la impins babute pe treceri de pietoni) e o veste cat se poate de proasta. Insa exista motive de speranta: poate ii fac ceva Chrysler-ului 300 sa nu mai fie asa urat!

chrysler-300-2015-3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s