Decoliner Blastolene

Spuneam odata ca masinile pot constitui arta. Pe langa Pipera, ieri, am descoperit un minunat argument. Sa nu avem neclaritati: pe langa Pipera eram eu; Decoliner-ul, pe net…

Decoliner Blastolene este atat de reusit, incat imi imaginez ca a devenit un adevar general acceptat, o reteta universala daca vrei, ca daca iei sasiul unui motorhome GMC mai din ’73, cabina unui autobuz White COE ’55 si plantezi peste o caroserie pe care manuta ta ar putea-o face dupa pofta proprie, din aluminiu, o sa iasa arta. Art Deco, sa fim mai precisi.

Pret, confort, specificatii tehnice, toate astea sunt secundare in fata unui vehicul… unic (din pacate), un vapor pe roti, party-mobil, obscenitate auto, delirium tremens-ul bunului simt, spune-i cum iti vine – este fix incredibil.

Nu vreau sa fac pe desteptu’, dar imi tot rasuna in urechi caragialesca, propria-mi voce: “dati-mi voie, dati-mi voie!” Si nu e ca si cum as face altceva decat sa ma dau important si ridicol semidoct in jurul Monstrului. Decoliner?! Pai asta e un Mare Alb, Uciga-l Toaca din povestile de groaza cu militieni, Sirena politiei, Moby Dick, ce sa mai, am obosit…

Totusi, dati-mi voie, autobuzul asta de dus la scoala proastelor naravuri, dupa ce ca arata pe dinafara cum se vede mai sus, pe dinauntru, evident – in aceeasi linie, are deasupra ditamai pasarela. Cu cabina de comanda, fir-ar!

 

This slideshow requires JavaScript.

 

De cand am gasit Decoliner-ul am navigat pana era sa ma dea jos vatmanul / conductorul sau cum i-o spune soferului de metrou. Am ramas insa cu o nelamurire, legata de imaginea imediat urmatoare. O exprim si te las sa contemplezi raspunsul: cine-s ochelaristii si ce cauta acolo?? Domnilor, asta este exemplul perfect de folosire incorecta a cratimei!

thumb-1403629071778-dsc00014__3_

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s