2 soferi pe care as vrea sa ii vad in dauna totala – editorial

Desi am evitat pe cat posibil sa transform acest blog intr-un colt al rusinii, uneori nu te poti abtine. Imi pare tare rau ca m-am dezobisnuit de a purta camera in masina pentru a va putea arata exact despre cine, ce si cum este vorba.

Mentiune: numarul de inmatriculare poate fi incorect, de aceea dau si descrierea masinii.

B 50 LYC – O Optavie verde cu personalitate si strabism
Sunt in intersectie la Aviatori, chiar langa statuia de la Herastrau. E al 6-lea semafor la care stau in B2, desi in B3 coloana era mai mica. De ce, ma intrebati? Hai sa ne uitam la marcaje:

aviatori

Din pacate Google nu si-au actualizat harta de ceva vreme. Ideea este ca venind de pe Bvd. Aviatorilor, aici B3 este pt obligatoriu la stanga sau urcat pe bordura separatoare.


LYCa era in B3, un pic in spate. Se face verde, plecam si, deoarece eu sufar de o compulsie legata de toate liniile desenate pe jos (exclusiv Sotron), mi-am respectat marcajul. LYChe nu. Asa ca a venit peste mine, m-a impins in masina din dreapta fara vreun fel de remuscare, cu politia de fata (a propos domnii politisti, chiar asa), iar eu nu am avut de ales. Venea cu peste 60km/h, care e limita de viteza (a propos, domnii politisti). La semaforul urmator a ajuns in paralel cu mine si gesticula transpirat. Pana sa apuc sa las geamul jos sa il intreb pe maimutoi daca el are senzatia ca 4000 de euro in plus, dati acum 11 ani la Avia il scutesc de respectarea marcajelor s-a facut verde (semaforul) si l-am pierdut pentru ca eu alesesem banda mai buna.

Tura 2 – un Mercedess S Klasse Break argintiu cu numere de BG
Daca trebuie sa va fac descrierea saormarului burtos cu ochelari de soare si gelat care calarea jaful de mai sus, e clar ca nu traiti in Romania.


Maimuta mergea in spatele meu pe B2(3?, in fine ultima) Pe Bvd. Izvorul Rece. In “B1” intotdeauna masini parcate, aproape pana in B2 (de aceea mergeam in 3).

izrc

Se apropie locul unde eu fac dreapta de obicei, asa ca dau semnal, astept cateva secunde, ma asigur si incep sa ma repliez. Pentru ca “monkey see, monkey do”, intelectualul din spatele meu a decis sa… ma depaseasca prin dreapta in timp ce dadeam semnal? Serios, nu inteleg. L-am vazut. Asa ca pentru ca eu dadeam semnal si el nu, m-am repliat in continuare fix in botul lui de… Mercedes, sperand din suflet sa ma loveasca. Deja imi inchipuiam conversatia cu politistii: eu dau semnal, regulamentar (ma rog cam 30m, nu 50), el ma vede si vrea sa ma depaseasca prin dreapta.

Acum incepe partea interesanta: cercopitecul trage mai mult dreapta, intra printre mine si masinile parcate (distanta dintre noi fiind practic 1cm la oglinzi), apoi intalneste un obstacol si… TRAGE DE VOLAN ca si cum nu as fi fost acolo. Daca aveam anvelopele de iarna sau ma uitam fugar la ceas l-as fi lovit in punctul ala in care lovesc politaii din NFS (explicatia aici) si s-ar fi rotit un pic maturand o duzina de masini parcate, trei sensuri de circulatie si o trecere de pietoni. A, da. Trecerea de pietoni era la 2 metri. Se pune in fata mea, franeaza si da nervos din maini.

Ei, si aici vine partea pe care eu nu pot sa o inteleg. De ce amandoi au gesticulat de parca eu gresisem cu ceva. La LYChe pot sa o pun pe seama strabismului si a unui analfabetism matematic – nu a vazut marcajele clar si nici benzile nu a putut sa le numere (desi inainte de girator, ultima banda e mereu de stanga, dar fie). Dar bulgarul? Cum depasesti pe cineva prin dreapta in timp ce SE DA la o parte?

 

Sursa foto cover: romaniatv.net

7 thoughts on “2 soferi pe care as vrea sa ii vad in dauna totala – editorial”

  1. De ce? Pentru ca… nici nu realizeaza situatia si dau vina pe celalt si incearca “sa ia fata” 😀 pentru a nu putea fi acuzati! Cel care striga mai tare are si dreptate! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s