Urmatoarea etapa din WRC – Neste Oil Rally Finland

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc in perioada 28-31.07.2016. Raliul Finlandei se intinde pe o distanta de 1370 km, din care 350km dedicati celor 24 etape speciale.

Raliul are o comibantie de etape lungi si sprinturi scurte pe pietris. Etapele prin paduri si pe langa lacuri au saritoare impresionante, pentru care pilotii trebuie sa se pregateasca. Viteza prea mare in abordarea saltului va ridica partea din fata a masinii – de aceea tehnica presupune franarea inainte de salt si accelerarea maxima in timpul lui. Raliul incepe joi seara cu o SuperSpeciala, iar ziua de vineri contine etape de padure.

Combinatia de sectiuni late cu sectiuni tehnice inguste reprezinta o provocare pentru piloti. De aesemenea radarele trebuie sa fie perfecte, deoarece curbele sunt deseori ascunse iar pozitionare corecta a masinii este vitala pentru asigurarea unui timp optim. Vitezele sunt mari, de aceea diferentele de timp dintre piloti se minimizeaza, iar orice greseala este greu de recuperat.

Raliul Finlandei este unul dintre cele mai grele raliuri pentru co-piloti, deoarece vitezele superioare solicita o livrare curata si rapida a radarelor. Este insa unul dintre cele mai usoare pentru mecanici, deoarece suprafata raliului este prietenoasa, iar masinile pot fi preparate stiind ca nu se asteapta defectiuni majore.

Masinile vor trebui echipate cu suspensie pentru pietris. Anvelopele sunt disponbile atat in componenta dura cat si in componenta moale, desi alegerea fireasca pentru tipul de suprafata este component moale.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s