Efectele frigului asupra masinii – scurt ghid

Pentru ca iarna incepe cu fiecare zi sa isi intre in drepturi, am pus la punct un scurt ghid cu cele mai frecvente efecte ale frigului asupra vehiculului in sezonul rece.

Bateria

Iarna, masina are nevoie de mai multa energie pentru a porni, dar si pentru a functiona la temperaturi reduse. Daca bateria este aproape de momentul in care trebuie inlocuita, riscul creste. Pentru a evita problemele cu bateria se sugereaza verificarea si eventuala inlocuire a ei.

Frana de mana

Umezeala atmosferica si temperaturile scazute pot provoca blocarea tamburilor franei de mana – umezeala patrunde si temperaturile mici o transforma in gheata. Pentru a evita o asemenea neplacere pe durata iernii, foloseste cat mai putin frana de mana pentru a asigura masina.

Inghetarea fluidelor

Mai exact, lichidul de parbriz de vara poate ingheta in rezervor, ducand la spargerea acestuia. Asigura-te ca odata cu venirea iernii si a temperaturilor negative, ai numai lichid de parbriz de iarna in rezervor.

Afectarea performantei

Desi celelalte fluide nu ingheata, frigul le afecteaza vascozitatea, impiedicandu-le sa circule cu rapiditatea normala. Din aceasta cauza masina depune mai mult effort pentru a atinge performantele normale in sezonul rece.

Scaderea presiunii

Schimbarile de temperatura afecteaza si anvelopele, scazand presiunea. Desi acest lucru mareste portiunea de contact si influenteaza in bine aderenta, anvelopele si trenul de rulare pot avea de suferit din cauza presiunii reduse.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s