Siguranta spectatorilor in motorsport – cum ne protejam?

Dat fiind evenimentul macabru din prima etapa a WRC, am decis sa scotocim internetul in cautare de sfaturi pentru siguranta spectatorilor in motorsport. Apoi am intocmit un ghid pe care vi-l punem la dispozitie in cele ce urmeaza:

Ascultati instructiunile autoritatilor: fie ca e vorba despre organizatori sau forte de ordine, acestia sunt familiarizati cu evenimentul si stiu cand si unde ceva ar putea deveni periculos. Ascultati deci indicatiile date de ei si nu va mutati inapoi dupa ce au disparut din raza vizuala, scopul lor nu este sa va strice vizionarea.

Atentie maxima: Atat la semnalizarile evenimentului cat si la ceea ce se intampla pe traseu. Nu iesiti din zonele destinate spectatorilor, nu traversati prin locuri nepermise sau fara sa va asigurati si nu incercati sa va apropiati de vehiculele in miscare. De asemenea, nu stationati pe traseu si nu intrati in zone nepermise.

Pozitionati-va cu grija: atentie la traseu – nu va pozitionati in centrul curbei pe interiorul virajului sau in portiunile laterale centrului pe exterior. Priviti cu atentie traseul si calculati pentru sub si supraviraj. Tineti cont si de posibilitatea vehiculelor de a iesi de pe traseu sau de a taia curba. Tineti minte ca in timpul mersului masinile pot improsca cu noroi sau arunca cu pietris.

Tineti cont de program: nu va deplasati pe traseu pe timpul desfasurarii probei. Pentru a ajunge in punctul dorit, prezentati-va la eveniment cu suficient timp inainte de inceperea etapei.

Si nu in ultimul rand, cand asistati la startul etapei, deplasati-va prin spatele echipamentelor oficiale. Am vazut treaba aceasta nu odata: spectatori ametiti trecand prin fata radarelor care iau startul si arbitri exasperati calibrand dispozitivele la infinit.

Va uram distractie placuta! Sa fiti atenti si respectati motorsportul!

One thought on “Siguranta spectatorilor in motorsport – cum ne protejam?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s