Un spectator a fost ranit la Trofeul Serus 2017

Am mai scris in trecut despre ce trebuie sa faci la un eveniment auto pentru a fi in siguranta. Planuim si un articol despre politetea la astfel de evenimente, insa deja e alta discutie.

Ieri, in cadrul primei manse a Trofeului Serus, un spectator a fost ranit, necesitand interventia echipajelor medicale. Din fericire, incidentul nu seamana nici pe de parte cu cel intamplat in prima etapa a Campionatului Mondial.
Comunicatul transmis de catre organizatori suna astfel: “Prima manșă de concurs din cadrul Trofeului Serus a fost întreruptă câteva zeci de minute după ce o mașină de concurs a ieșit în decor lovind un panou de lemn de pe margine din care s-au desprins mai multe bucăți. În încercarea de a se feri de un eventual impact, un spectator a alunecat lovindu-se cu fața de un bolovan”.

Batand maidanele Social Media am remarcat ca parerile sunt impartite, intre teama de PR negativ pentru evenimente auto si plasarea vinei intr-o tabara sau alta. La momentul incidentului, eram (destul de inconfortabil) plasati in Postul 1, langa un oficial care nu a apucat sa isi traga sufletul 5 minute pline pe toata durata evenimentului. In postul 1 era UN oficial si peste 100 de spectatori stabili, plus un flux constant de spectatori in tranzit. Pe langa distributia disproportionala a oficialilor fata de spectatori, s-a vociferat, s-a raspuns si ignorat. Unii dintre spectatori (oameni in toata firea, cu copii dupa ei) au asteptat ca oficialul sa se uite in alta parte inainte sa se mute cu copii cu tot, dupa un copac, in apropierea asfaltului desi fusesera instruiti sa nu se pozitioneze astfel.

Ignorand inutilitatea aparenta a demersului, tinem sa precizam ca astfel de lucruri SE INTAMPLA si modalitatea de a le preveni sunt educarea si respectarea sugestiilor celor in masura sa le ofere, fara alte discutii. De asemenea trebuie sa punctam ca principalul responsabil pentru siguranta noastra suntem NOI, nu organizatorii si in niciun caz echipajul de concurs/pilotul.

One thought on “Un spectator a fost ranit la Trofeul Serus 2017”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s