Mercedes AMG GT – merita un review

Desi modelele Mercedes intra pentru mine in doua posibile categorii (masini pentru o anume minoritate sociala sau pentru membrii clerului), AMG GT

este altceva. Si nu gasesc o modalitate mai buna de a descrie acest fapt decat prin plasarea spotului de prezentare aici:

Hai sa vedem si datele tehnice: intrat in fabricatie din 2014, in doua variante de caroserie – fastback coupe si roadster, GT vine echipat cu un motor dublu V8 de 4l si o cutie secventiala in 7 trepte. Este a doua masina sport produsa integral de Mercedes AMG.

Format: motor fata, tractiune spate. Motorul, cum spuneam, V8 twin turbo in forma “hot inside V” – evacuarea si turbinele sunt pozitionate in interiorul camasilor cilindrilor pentru a reduce lag-ul. Este dotat cu secventiala in 7 trepte si diferential LSD (limited slip).

Puterea variaza intre 462 si 631cp (pentru versiunea GT3), accesibili de la 6000RPM. Cuplul este de 600Nm pentru versiunea GT si maxim 700Nm pentru versiunea GT R, intre 1600-5000rpm si atinge 100km/h in aproximativ 4 secunde. Viteza maxima variaza si ea in functie de versiune intre 302 si 332 km/h.

Daca inca nu v-am convins, va spunem ca a parcurs traseul Nurbungring Nordschleife in 7:10.92.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s