Kodiaq obtine 5 stele la EuroNCAP

Cele mai recente ratinguri EuroNcap au fost publicate, printre cele mai sigure masini numarandu-se Nissan Micra, Mini Countryman si Skoda Kodiaq.

Producatorul ceh a obtinut 92% punctaj pentru ocupantii adulti, 77% pentru copii, 71% pentru pietoni si 54% pentru sistemele de asistenta.

In ceea ce priveste dotarile, Kodiaq are lipsuri doar pentru airbag-urile frontale pentru pasagerii din spate si airbag-urile pentru genunchi, acestea din urma fiind disponibile doar pentru sofer.

In cazul unui impact lateral, singurul minus il reprezinta airbag-ul lateral pentru pelvis, masina fiind dotata cu airbaguri laterale pentru cap si piept pentru toti ocupantii.

Nivelul de protectie al ocupantilor adulti este adecvat pentru pasageri in zona toracica si marginal pentru sofer la impactul frontal. Protectia capului si a membrelor este asigurata in parametri buni pentru toti ocupantii.

In ceea ce priveste asistenta de siguranta, functiile de franare automata si urmarire au obtinut un punctaj bun, atat pentru viteza standard cat si pentru viteze mari.

Concluzia: Skodiaq obtine punctajul maxim la EuroNCAP!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s