Urmatoarea etapa din WRC – Rally RACC Spania

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc intre 05-08.10.2017 in Spania. Raliul de categorie WRC, WRC2, WRC3 si Junior WRC se intinde pe o distanta totala de 1300Km din care 312km dedicati celor 19 probe speciale.
Prima editie a raliului spaniol a avut loc in 1957, urmand sa fie inclus in calendarul european in 1975. In 1991 este inclus in calendarul mondial, in 2002 este mutat in Salou. Intre 2005 si 2012 fiecare editie a fost castigata de S. Loeb.

Raliul Spaniei este singurul raliu de suprafata mixta a Campionatului Mondial, avand 2 zile de asfalt mixate cu o zi de pietris.
Dupa prima zi a evenimentului, mecanicii vor avea o seara lunga de service, trebuind sa pregateasca masinile pe specificatie de asfalt. Nici pentru piloti nu este o etapa usoara, acestia trebuind sa demonstreze capacitate rapida de adaptare la schimbarile de suprafata ce pot interveni peste noapte.

Raliul va include doua probe noi pentru ziua de sambata: El Pont d’Armentera si Savalla si trei probe noi pentru ziua de duminica. In plus, Power Stage-ul Santa Marina este inclus in programul evenimentului pentru prima oara din 2012.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s