Am facut un gest obscen – editorial

Da, eu, o domnisoara cu pretentii, am facut un gest obscen in traficul bucurestean, gest care a fost rasplatit cu reactia egala a contrapartii mele din… conversatie.

Se facea ca eram in (deja celebra) intersectie de la televiziune, in jurul giratoriului, chiar in dreptul semaforului si ma uitam cu deznadejde la intersectia complet blocata. Prima masina din fata mea era la 5m distanta. In spatele meu se opreste o octavie 2 facelift, gri diamant, complet nelamurita de gestul meu cu aer occidental. Asa ca DOMNUL din octavie, a facut singurul lucru logic pe care il putea face cineva in situatia dansului: a iesit din spatele meu fara semnal, insa cu foarte multa nesimtire si s-a proptit (tot fara semnal) fix in fata mea.

Cu ocazia punerii in miscare a convoiului din b3, am profitat de ocazie si mi-am ocupat locul de drept, in paralel cu susmentionata octavie, in acorduri de claxon de masina condusa de un oligofren. Aici am avut prima altercatie. Domnul gesticula nervos in spatele meu, atat de nervos incat nu m-am putut abtine sa ii gesticulez un salut printre tetiere.

Au urmat 30 m intensi, dat fiind ca eu aveam nevoie spre Casa Presei, m-am indreptat regulamentar spre B2, moment in care stimabilul din octavie a accelerat un pic, suficient pentru acritura din dreapta sa lase geamul in jos si sa ma injure cu pofta. A accelerat apoi mai mult, cat sa nu apuc sa deschid geamul sa ii reprosez ceva trofeului ofilit pe care il purta cu mandrie pe scaunul din dreapta.

In momentul acela, un milion de ganduri mi-au rasarit in minte… care epitet o fi, oare, cel mai elocvent pentru ceea ce voiam sa spun? Cum sa rezum, in cateva cuvinte toata ideea: In Codul Rutier scrie clar si raspicat sa nu patrunzi in intersectia blocata. Nu mai vorbim, sa iesi din spatele meu ca sa te pui IN FATA mea, pe mijlocul unui bulevard intens circulat. Oare ce s-o fi gandit analfabetul? Pana si in scris, tot conceptul imi ocupa cel putin 4 randuri.

Ma uitam oripilata la maimuta paroasa din stanga mea, care zbiera turbata la mine si incercam sa selectez cat mai putine cuvinte evocatoare pe masura ce geamul fabiei cobora. Apoi am avut revelatia. Comunicarea se face pe limba interlocutorului.

Asa am si facut. Am accelerat in paralel cu sinistrul vehicul, suficient cat sa ma apropii la limita de Mercedesul habarnist din fata si am salutat-o pe doamna si pe sotul dansei cu tot respectul degetului meu mijlociu. Dansa s-a uitat la mine de parca nu ii venea sa creada.

A cautat rapid prin baza de date lipsita de sinapse pe care si-o tine (probabil in continuare) sub calota si mi-a raspuns cu aceeasi moneda.

Intre timp, pasagerul meu, de aceeasi varsta si gen cu doamna din octavie tipa cu o pofta nebuna la mine, sa pun frana ca sa nu intru in habarnistul din fata.

Nu mai tin minte numarul de inmatriculare al “amicului” meu cu octavie si probabil ca el sunt multi. Eu in continuare consider ca egoismul, prostia si nepasarea nu isi au locul in trafic. Sper doar, ca data viitoare cand ne intalnim, sa ne intalnim pe drumuri perpendiculare atunci cand am prioritate, placute vechi si vreo 90km/h. Si sper sa intre in intersectie cu aceeasi nesimtire de saptamana trecuta.

 

foto: bucurestifm.ro

One thought on “Am facut un gest obscen – editorial”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s