Skoda Karoq, Volvo XC60 si Mazda CX-5, 5 stele la EuroNCAP

Ultimele ratinguri NCAP ne dezvaluie cele mai sigure masini de pe piata europeana.
Lista masinilor cu 5 stele NCAP incepe cu Volvo XC60, Citroen C3 Aircross si Mitshubisi Eclipse Cross (ne-a facut sa ne gandim la Suzuki SX-4 S-Cross – care nu a fost testat anul acesta), Opel Crossland X, Skoda Karoq si omologul sau VW T-Roc, VW Polo, SEAT Arona, Ford Fiesta, Mazda CX-5, Mercedes-Benz C-Class si Renault Koleos.

Privit de sus, Volvo XC60 are 98% grad de siguranta pentru ocupantul adult, 87% pentru copil, 76% pentru pieton si 95% pentru echipamentele de siguranta.
Skoda Karoq are 93% pentru adult, 79% pentru copil, 73% pieton si 58% pentru asistenta de siguranta.
Mazda CX-5 are 95% pentru adult, 80% pentru copil, 78% pentru pieton si 59% pentru asistenta de siguranta, demonstrand inca o data cat de mare este diferenta dintre Volvo (mai ales in ceea ce priveste dotarile de asistenta) si restul masinilor.

Ei bine, Volvo XC60 este echipat cu airbag frontal pentru sofer si pasage, centuri pretensionate si limitate si airbag pentru genunchii soferului, pentru airbaguri laterale pentru cap, piept si pelvis, pentru sofer si pasager. In plus dotarile standard includ AEB Pedestrian, City, Inter-urban, Asistenta de viteza si Lane Assist.
Prin comparatie, Skoda nu este dotata cu airbag pentru pelvis lateral si airbag pentru genunchii pasagerului, iar sistemul Lane Assist nu face parte din dotarea standard. In ceea ce priveste Mazda Cx-5, aceasta nu are airbag pentru genunchi disponibil si, la fel ca la Skoda, sistemul Lane Assist nu face parte din dotarea standard.

Una peste alta, rezultatele sunt din ce in ce mai bune si din ce in ce mai multe masini ajung la ratingul maxim oferit de EuroNCAP.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s