Cel mai slab rating la EURONcap 2017 – 0 stele

Sunteti curiosi? Personal, nu credeam sa se mai intample in 2017 sa avem masini evaluate care sa nu puncteze… nici macar o steluta amarata, dar iata ca se poate si mai rau decat Dacia.
Popularizat de NFS pentru cunoscatori, privit intotdeauna cu ochi… cel putin curiosi de catre entuziasti si simpatizat de catre Clarkson (pana) la ultima lor intalnire, FIIIIAAAT Punto este masina in cauza.fiat_punto_2017_odb2

Dar haideti sa ne uitam la evolutia Punto din prisma EuroNCAP: in 2000 Fiat puncteaza 4 stele pentru Punto, imbunatatindu-si si siguranta pentru pietoni fata de ratingul anterior din 1997.

 

Ei bine, anul trecut Punto a fost singura masina cu un rating atat de mic, fiind urmat direct de Mustang cu 2 stele.
In ceea ce priveste siguranta pentru ocupantul adult, aceasta este abia la 51%, avand ofiat_punto_2017_odb1 valoare de 43% pentru copii si 52% pentru pietoni. Concluzionam ca in Punto e mai sigur sa spulberi o trecere de pietoni decat sa iti transporti copilul.
La capitolul asistenta de siguranta Punto ia 0%.

In cazul unui impact frontal, cele doua locuri din fata sunt protejate de airbaguri frontale si centuri pretensionate si limitate. Pentru pasagerii din spate insa, masina nu este dotata cu Airbag sau centuri pretensionate (si nu sunt disponibile ca si dotare suplimentara cf. EuroNCAP). Airbagurile pentru genunchi lipsesc cu desavarsire.
Dotarea standard a Punto nu include protectia in cazul unui impact lateral, airbaguri laterale pentru cap fiind disponibile ca dotare suplimentara (in fata si in spate), iar cele pentru piept si pelvis sunt disponibile doar in fata.

fiat_punto_2017_fw1In ceea ce priveste martorul sau zgomotul care iti aduce aminte sa iti pui centura de siguranta, acesta exista in dotarea standard doar pentru scaunul soferului, cel al pasagerului fiind disponibil ca dotare suplimentara.
Alte sisteme de siguranta nu sunt incluse, singurul disponibil fiind Speed Assistance, ca dotare suplimentara.

In concluzie: va puteti cumpara ORICE altceva decat Punto, inclusiv Dacia.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s