6 lucruri care imi displac profund la Skoda Fabia

Daca ne cititi deja de ceva vreme, stiti ca eu am o pasiune pentru Skode, si doar cuvinte bune la adresa Fabiei din dotare. V-am scris in trecut 10 lucruri care imi plac la Skoda Fabia, iar astazi, in urma presiunilor repetate ale colegului am decis sa am un moment de sinceritate si sa va scriu si lucrurile care imi displac. Din pacate nu am gasit 10, dar 6 e un numar suficient de rotund pentru tema data. Incepem cu:

  1. Vizibilitatea.1vizSi fotografia de mai sus nu ii face vreo nedreptate. Fiecare urcare la volanul Fabiei ma face sa ma intreb daca nu cumva, inginerii cehi au luat design-ul Fabiei ca pe o provocare, incercand sa faca un parbriz aproape inutil, dar pastrand dimensiunea suprafetei vitrate. Chiar daca parbrizul are dimensiuni decente, este incadrat de stalpi grosi, pozitionati perfect cat sa acopere eventuali pietoni pe trecere, punctele de asigurare cand iesi de pe o strada cu cedeaza si alte obstacole pe care ar trebui sa le vezi.

Lucrurile nu stau mai bine nici in spate. Stalpii din spate sunt mult mai lati si plasati in punctul in care ar trebui sa te asiguri la schimbarea benzilor sau intoarcerea peste scuaruri. Si daca te obisnuiesti sa te dai aproape jos din masina ca sa te asiguri afla ca:

2. Spalarea parbrizului este o gluma proasta. Nu pentru ca stergatoarele nu ar face fata sau nu ar spala impecabil la prima tura.

Nu stiu cati dintre voi stiti asta, dar Skoda are un program de spalare al parbrizului in 2 pasi. Pasul 1: trei treceri rapide si eficiente care curata parbrizul impecabil. Pasul 2: O trecere lenesa, ceva mai tarziu, cu toata mizeria adunata in pasul 1. Parca incearca sa imi spuna: “Astea ar putea fi conditiile tale de drum, uite pot sa sterg parbrizul ca o gospodina. Dar ai dat 12.000 EUR pe o masina, acum doar nu vrei sa si vezi pe unde mergi”. Fireste ca, o singura spalare nu ajunge aproape niciodata, si atunci ajungem la:

3. Rezervorul de lichid de parbriz are dimensiunea unei cesti de cafea. Nu propriu zis, doar ca, asa cum am mentionat anterior, fiecare spalare a parbrizului goleste cam un sfert din rezervor. Orice drum lung la volanul Fabiei va presupune deci, repetate opriri in benzinarii sau in refugii pentru umplerea rezervorului de lichid.

Cred ca acest fapt se datoreaza tot inginerilor care au concluzionat ca daca alegi modelul mic de Skoda nu te va deranja sa te opresti din cand in cand, sa ridici capota (care dat fiind ca ai nevoie de parbriz, nu e niciodata curata) si sa umpli rezervorul de lichid. Nu e ca si cum ti-ai permite sa te imbraci frumos oricum.  Daca era altfel, ar fi avut buson de umplere pe aripa.

4. Zgomotul din habitaclu. E o chestiune de care am vazut multi posesori de Skoda sa se planga, deci probabil ca nu e limitata la Fabie. Dar vai, cat e de zgomotoasa, degeaba. Chiar si cu toate consumabilele la zi, toba noua si benzina de calitate, peste 4000 RPM nu te mai auzi gandind inauntru si e atat de puternic sentimentul incat acum asociez ideea de autostrada cu o migrena dezafectanta. Si nu e ca si cum 4000 RPM ar insemna cine stie ce viteza producatoare de adrenalina.

5. Suportul de pahare. Adica suporturile, pentru ca sunt 3, amplasate convenabil in puncte in care NU ai cum sa ajungi de la volan.

5int

Vedeti vreun suport de pahare in imaginea de mai sus? Normal ca nu. Unul este in spatele franei de mana, iar celelalte doua sunt in torpedou. Pentru ca cine are nevoie sa bea apa sau suc la volan?

6. Consola centrala. Nu toata, doar gaura ingrozitoare dintre scrumiera si bord.

6int

Sub controalele de aer conditionat, si pana la scrumiera si schimbator este… nimic. Cred ca cele doua elemente au fost desenate separat, iar la montaj au remarcat lipsa dintre ele, dar trebuiau sa o puna repede in vanzare, si au lasat-o asa, poate nu observa nimeni.

Pe cei mai carcotasi dintre voi, care spun ca acela este spatiu pentru telefon, va contrazic respectuos. Nu poti pune o cartela magnetica de parcare in spatiul dat, fara sa o gasesti cateva secunde mai tarziu pe sub pedale sau pe sub picioarele pasagerului.

Mai mult, senzatia la intrarea in masina este ca acolo a fost ceva, sau ar fi fost ceva daca proprietarul nu era extrem de zgarcit. Dar adevarul e ca asa e ea. Golul dintre schimbator si bord e acolo ca sa iti aminteasca faptul ca  in loc sa iti cumperi Octavie ai ales modelul cu cateva mii de euro mai ieftin.

Later edit: mischatz m-a lamurit: spatiul de acolo este pentru cupoane si cotoare de carnetele de bonuri de masa, cele pe care sunt prezentate ofertele Viva Credit si Ferratum.

4 thoughts on “6 lucruri care imi displac profund la Skoda Fabia”

  1. E locul perfect in care sa iti pui la uscat sosetele care ti se uda atunci cand ploua in spate… si e pitit asa bine ca sa nu stii de unde vine mireasma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s