Urmatoarea etapa din WRC – Rally Sweden

Cea de a doua etapa a Campionatului Mondial de Raliuri va avea loc in weekendul 15-18.02.2018. Raliul de categorie Junior WRC, WRC, WRC2 si WRC3 se intinde pe o distanta totala de 1400 km din care 315 dedicati celor 19 probe speciale.

Raliul Suediei este considerat singura etapa adevarata de iarna din Campionat. De aceea, toate echipajele vor fi echipate cu anvelope cramponate si obligatoriu cu… lopeti!
Temperaturile scazute specifice acestui raliu, il fac una dintre cele mai dificile etape pentru mecanici. In plus, atat temperaturile joase cat si temperaturile mai ridicate pun probleme echipajelor si mecanicilor, transformand alegerile in optiuni de compromis.

Ziua de sambata va include doua treceri prin Vargasen. Un premiu special va fi oferit pentru cel mai lung salt pe Colin’s Crest, in onoarea lui Colin McRae.

Prima editie a acestui raliu a avut loc in 1950, cand, denumit Rally to the Midnight Sun, avea loc vara. Evenimentul a fost mutat iarna abia in 1965.
Un alt aspect interesant al acestui raliu este ca singurii piloti nescandinavi care l-au castigat VREODATA sunt… ati ghicit: cei doi Sebastieni (Loeb si Ogier).

Anul acesta raliul isi muta locatia mai la sud, in Sunne. Ca rezultat al acestui fapt, aproape un sfart dintre probe sunt noi fata de anul trecut.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s