Nissan si Renault exploreaza posibilitatile unei fuziuni – sau nu

Cu cateva zile in urma, Bloomberg relata ca discutiile dintre cei doi producatori ar putea duce la aparitia unei noi companii. Aproape de implinirea a doua decenii de parteneriat strategic, cele doua companii discuta posibilitatile unei fuziuni, sustin surse din apropierea echipelor de negociere.

Cu toate acestea, reprezentatii companiilor au refuzat sa dea declaratii privitoare la acest aspect, sustinand ca nu vor sa alimenteze “zvonuri” si “speculatii”. Aceste “speculatii” au dus, insa, la o crestere de 5.4% in actiuni in prima zi, potrivit BBC.

Discutiile privitoare la fuziunea Nissan-Renault nu sunt noi, acestea fiind alimentate de realegerea lui Carlos Ghosn CEO Renault.

Ramane sa vedem daca initiativa este una reala sau doar o speculatie menita sa atraga atentia. Nu putem sa nu observam totusi asemanarea dintre noile generatii Micra si Clio, care juxtapuse par sa isi continue liniile firesc, asemeni celor doua denumiri care alaturate rezulta doua optiuni perfect viabile pentru denumirea noii companii: fie Renissan, fie Nissault.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s