Cele mai vandute masini in Romania in 2017 si ce s-a schimbat la inceput de 2018

V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai vandute marci de masini in Romania? Ei bine, ati putea fi surprinsi de rezultat.

In 2017 au fost inmatriculate peste 100.000 de autoturisme noi si de 5 ori mai multe autoturisme Second Hand. Topul producatorilor arata cam asa:
Dacia – aproape 30.000 unitati
Volskwagen – 9361 unitati
Skoda – 8734 unitati
Ford – 8043 unitati
Renault – 7708 unitati
Opel – 5914 unitati
Mercedes – 4117 unitati
Hyundai – 3887 unitati
Toyota – 3752 unitati
Kia – 3111 unitati

Si nu, nu este o greseala, romanii isi cumpara mai degraba Mercedes decat Toyota, stricand astfel reputatia brandului japonez care de ani de zile conduce topul global al constructorilor.

Acum, daca voi aveti impresia ca v-ati facut o idee despre ce prefera romanii la capitolul automobile, rolul meu aici este sa va stric bucuria cu urmatorul paragraf.

Rezultatele primului trimestru din 2018 ne aduc o surpriza inedita: cea mai inmatriculata masina anul acesta este Opel, care inregistreaza o crestere de cca 56% cf. datelor zilnice de inmatriculari. In plus, anul acesta consemneaza un record al vanzarilor realizate in primele doua luni din ultimii 10 ani.

Nu stim daca acest fapt se datoreaza pasiunii romanilor pentru Jurgen Klopp sau obisnuintei acestora de a sta cu mainile sub capota sau cu masina in service. Intelegem totusi ca romanii sunt mai nationalisti decat altii si putem presupune ca popularitatea Opel se trage din faptul ca – din punct de vedere al calitatii, e tot un fel de Dacie, dar facuta de nemti. Stim insa, ca Opel/Vauxhall este obiectul multor articole cu titlul “Worst car ever made”:
Autoexpress
Jalopnik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s