Urmatoarea etapa din WRC – ADAC Rallye Detschland 2018

Urmatoarea etapa din WRC va avea loc weekendul acesta: 16-19.08.2018. Raliul de categorie WRC, WRC2 si WRC3 se intinde pe o distanta de 1220 km din care 325 km dedicati celor 18 probe speciale.

Prima editie a acestui raliu a avut loc in

1982, ca parte a Campionatului European. In 2002 este inclus in WRC si urmeaza 12 ani de tiranie Citroen – producatorul francez a castigat fiecare editie a Raliului Germaniei pana in 2014. 9 dintre acest victorii au fost ale lui Loeb, una a lui Ogier si una a lui Sordo, pana la castigarea padiumului de catre Neuville in 2014.

Raliul Germaniei este privit ca cea mai dificila etapa de asfalt de final de sezon din Campionatul Mondial – vremea inpredictibila face alegerea anvelopelor una dificila.

Etapa reprezentativa a acestui raliu este o proba atat pentru piloti, cat si pentru masini. Drumurile intortocheate din Panzerplatte – terenul de antrenament militar – alternanta dintre asfalt si pietris si, nu in ultimul rand, bordurile inalte, create pentru a tine tancurile pe drum contribuie din plin la renumele acestei etape.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s