Auf wiedersehen, Kimi!

De cateva zile incoace, tot consumatorul de F1 este bombardat permanent cu stiri rosii, despre trocul Ferrari/Sauber, materializat prin inlocuirea ultimului campion al Scuderiei cu foarte tanarul Le Clerc.

In conditiile in care Kimi si fanii sai nu pot evita comparatia cu Alonso si inmormantarea sportiva de care a avut parte la McLaren, se cuvine sa ne intrebam cum s-a ajuns aici. Si, mai important, cum s-a ajuns aici acum. In lupta pentru titlul la piloti, pilotul care cabreaza calutul are de recuperat in cele 7 curse ramase, 30 de puncte. Si nu cred ca in toata Peninsula se gaseste unul care sa creada ca Seb-ul de F1 le poate castiga pe toate.

Poate ca imi e doar mie antipatic si ma las influentat de parerea formata in urma momentului Baku, pentru care Vettel ar fi trebuit suspendat o buna perioada din motorsport. Poate ca trecerea lui Schumi a schimbat definitiv filosofia Ferrari, cat sa nu mai fie loc de un al doilea pilot. Mai mult ca sigur, Kimi nu a aratat in ultimii ani ce (am presupus toti ca) poate.

La auzul cutitelor ascutindu-se, am urmarit destul de atent succesiunea stirilor scurse dintre sanii echipei. Cineva, inaintea mea, a spus ca Ferrari si Vettel nu il mai au cu nimic la mana pe Kimi, si ca acesta din urma va alerga pentru propriul scaun. In consecinta, la Monza, Kimi nu i-a facut loc baietelului preferat al famigliei, si l-a aruncat in gura lupului cel margelat. Cum tancul nu prea mai tine la presiune, urmarile nu au fost dintre cele mai vesele. Anume ca, dupa cursa, mititelul trebuie ca s-a dus la tati si i-a explicat cu lacrimi prostesti in ochi ca el asa nu mai poate. Ca omul negru ii va bate iar, ca nu e team work pentru atingerea locului 1 la individual, ca se duce dupa Alonso si cine stie cate altele.Eu, dupa miscarea asta, as fi strigat “sah la calut”. Prin urmare, din jobenul magicianului, a aparut contractul cu ceea ce ar putea trece ca echipa a 2a Ferrari. Privita toata tarasenia din perspectiva asta, nu e limpede ca locul caldut de la Sauber e Sosoiul lui Kimi?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s