Petter Solberg se intoarce in WRC pentru etapa RallyRACC Catalunya

Fostul campion mondial, Petter Solberg va participa la raliul Spaniei care va avea loc in perioada

25-28 Octombrie 2018.

Petter Solberg at the podium ceremony on Rally Norway 2007. Norvegianul va pilota, alaturi de copilotul Veronica Engan, noul VW Polo GTI R5 in raliul cu suprafata mixta. Intoarcerea sa are loc la 6 ani dupa retragerea lui, care a avut loc, tot la etapa spaniola a Campionatului.

Este pentru prima oara in 8 ani cand o etapa de WRC vede trei campioni mondiali la un loc, ultima intamplare de genul avand loc in 2010 la etapa finlandeza, etapa la care au participat Loeb, Solberg si Juha Kankkunen.

Acesta a declarat ca “Oportunitatea de a ma intoarce in WRC alaturi de Volkswagen este una unica si am fost foarte fericit sa accept oferta lor”. A mai spus de asemenea ca atunci cand a condus pentru prima oara masina in Ianuarie in Suedia “nu am mai vrut sa ma opresc. Totul a functionat inca de la bun inceput”

Noul Polo R5 debuteaza si el la etapa spaniola a Campionatului. Intrebat despre Solberg, directorul Volkswagen Motorsport a spus despre acesta ca “ii este caracteristic sa dea intotdeauna totul, intotdeauna 110%.” dar si ca “a fost intotdeauna unul dintre candidatii nostri preferati pentru debutul noului model”.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s