Ce ar fi fost daca Aksel Kolstad venea la Bucuresti, in loc de Cluj – scurt exercitiu de imaginatie.

Ziua de Cluj titreaza: “Un norvegian cântă la pian Mozart şi Beethoven. Dintr-un CAMION, pe străzile Clujului”

Probabil ati vazut stirea deja, mai ales ca

a ajuns si in buletinele TV. Nu despre asta vreau sa vorbim. Astazi vreau sa facem un exercitiu de imaginatie.

Ce ar fi daca orasul ales nu ar fi fost Cluj, ci Bucuresti?

Sa presupunem ca plecarea ar fi fost de la Piata Presei, capat de linie de tramvai, in drum spre centrul Bucurestiului, asemeni itinerariului clujean.
Sa ne luam si niste repere: Simfonia 40 a lui Mozart dureaza in medie 25 de minute de interpretare, in timp ce a 9-a simfonie a lui Beethoven dureaza intre 60 si 70 minute in functie de interpret.

Bun. Si am plecat la drum. De la piata presei ne incepem itinerariul spre Arcul de Triumf. Aici avem de ales:
a. O luam prin pasaj – ca sa putem iesi pe sos. Kiseleff In portiunea aproape de trotuar
b. O luam pe la semafor si iesim pe bandoul central al sos. Kiseleff

Aici google ne spune ca la pranz facem 4 minute, cu un pic de aglomeratie in dreptul semaforului. Bun.

Ajungem la semafor, e verde, vrem sa ne continuam traseul spre Piata Victoriei. 3 masini si 1 taxi insista sa faca stanga spre Televiziune, desi vin din B1/2. Se aud claxoane si injurii.

traficul din bucuresti

Trecem peste moment, ne continuam drumul spre Piata Victoriei, pe B4, cea mai apropiata de trotuar si in acelasi timp, cea care ne permite sa continuam traseul pe Lascar Catargiu.

Numai ca, in B4, fiecare gura de canal are rolul unui relatinsor intors pe dos. Simfoniile sunt completate de tanguiala trenului de rulare si injuraturile in surdina ale soferului. Trec inca 3 minute.
gropi
Sursa foto: bucurestifm.ro

Ajungem in Piata Victoriei, trecem de majoritatea semafoarelor cand… un taximetrist tupeist se indreapta spre Bvd. Iancu de Hunedoara din B2, executand manevra fix in fata Camionului. Soferul evita dezastrul si franeaza brusc. Pianistul nostru cade cu tot cu scaun, pianul se muta cativa centimetri, toata lumea se ambaleaza.

Totul ok. Pianistul se ridica, reia ultima tema, ne continuam drumul.
Ne continuam, deci, drumul pe Lascar Catargiu, totul merge conform planului. Pe masura ce ne apropiem de semaforul de la Romana, banda se lungeste, viteza de deplasare scade, desi semaforul este verde.
accident bucuresti
Pianistul a fost ok. Nu stim despre telefonul lui, in scenariul nostru imaginar, insa…

Semaforul se face rosu, noi stam tot pe loc. Dincolo de intersectie de aud claxoane. Pesemne careva a blocat intersectia. Pianul aproape ca nu se mai aude, acoperit de zgomotele orasului.

In sfarsit, se face verde din nou. Ne miscam 2 metri fix. In final, ajunsi in apropierea semaforului, remarcam 3 masini din B3 semnalizand, si aflam de ce aglomeratia: B3 e ocupata de niste semne de lucrari, desi nu se vede urma de muncitor.

In fine, trecem de semafor, ajungem pe Magheru. Itinerariul nostru e aproape gata! Trecatorii sunt preocupati sa ajunga in statia de autobuz, sau se gandesc intens daca vor sa manance de la MC sau de la KFC. Nimeni nu ridica privirea din telefon, curios de sursa zgomotului straniu. Se aud injurii la adresa partidului si a evenimentelor organizate de Primarie.
bucuresteni
Such beautiful people in Bucharest, warm people. Welcoming people.

Ajungem, deci, la intersectia cu str. George Enescu, unde soferul nostru decide sa nu blocheze intersectia, desi era verde. Din spate se aud claxoane ofuscate. In fata camionului nostru intra vreo 3 masini, deoarece coloanele din celelalte benzi blocasera deja intersectia.

Claxoanele acopera deja orice sunet scos de pian.

Trecem de intersectie, ne continuam drumul spre Piata Universitatii. Aici autobuzul Bucharest City Tour ne taie fata, dupa ce si lui i-au taiat fata doua masini care s-au hotarat brusc ca vor sa continue prin pasaj. Repetam adunatul de pe jos. Si pe mine exercitiul asta deja m-a obosit, transpunandu-ma in detestabilul trafic bucurestean. De aici continuati voi.

Eu vreau doar sa mai spun ceva. In caz ca va intrebati, de asta nu avem noi lucruri frumoase in Bucuresti.

 Foto cover: https://ziuadecj.realitatea.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s