Ferrari prezinta modelele Monza – editie limitata

Ferrari a prezentat cele doua modele – Monza SP1 si Monza SP2 in cadrul evenimentului Capital Markets Day 2018. Masinile prezentate, descrise ca

fiind cel de-al patrulea pilon al Ferrari, alaturi de seriile speciale, sunt primele masini ale noii serii Icona si vor fi produse in serie limitata.

ferrari monza sp2
Sursa foto: autoexpress.co.uk

Noua serie pare din alta lume: bazate pe platforma 812 Superfast, sunt echipate cu V12 care dezvolta 799bhp si ating 100km/h in 2.9 sec. In plus, acestea nu au plafon sau parbriz, iar modelul SP1 are un singur loc, pentru a oferi o experienta egoista a condusului sportiv. Seful departamentului de Product Marketing, Nicola Boari a declarat despre acestea ca sunt “intruchiparea pasiunii fondatorului nostru; cea mai pura si ametitoare experienta a condusului, cu foarte putine elemente intre sofer si asfalt”

Designul este inspirat de 750 Monza, imbinand elemente retro, ce amintesc de eleganta trecutului, combinate cu o arhitectura moderna, functionala, despre care directorul de Design spune ca “si-au dorit o abordare moderna, si nu una nostalgica”.

ferrari monza sp1
Sursa foto: jalopnik.com

Primele livrari sunt programate pentru vara lui 2019, iar detaliile referitoare la pretul noilor modele si la marimea seriilor vor fi dezvaluite la Salonul Auto de la Paris de luna viitoare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s