Urmatoarea etapa din WRC – Dayinsure Wales Rally GB va avea loc weekendul acesta

Weekendul acesta, 4-7.10.2018 va avea loc Raliul Marii Britanii. Evenimentul, de categoria WRC, WRC2 si WRC3 se intinde pe o distanta

totala de 1419km din care 318 dedicati celor 23 de probe speciale.

Una dintre cele mai spectaculoase etape ale Campionatului Mondial din prisma conditiiilor meteo si a peisajelor de pe traseu, prima editie a acestui raliu a avut loc in 1932, la aceasta participand nu mai putin de 341 de echipaje. Incepand cu 1960, raliul a inclus si drumuri forestiere, ajungand la forma cunoscuta astazi.

Anul acesta ne bucuram de noi directive legislative ce permit inchiderea drumurilor. De aceea, organizatorii au legat anul acesta probele de drum forestier cu mici sectiuni de asfalt.

Raliul nu este unul usor, insa. Vremea capricioasa contribuie la dificultatea acestei etape din Campionatul Mondial, crescand dificultatea traseelor de drum forestier. Portiunile noroioase ajuta si ele la schimbarile de aderenta, in timp ce obstacolele de pe acostament nu lasa loc de greseala. In plus, sambata traseul se indeparteaza de parcul de service, acesta fiind disponibil pentru echipaje doar la finalul zilei.

Masinile vor fi echipate cu anvelope din componenta moale, preferabile conditiilor atmosferice specifice zonei. Anvelopele cramponate sunt interzise, chiar si in cele mai vitrege conditii.

Sursa foto: wrc.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s