Supra se intoarce – producatorul japonez va reintroduce modelul Supra in 2019

Toyota va reintroduce, in asociere cu BMW, modelul Supra, pastrand traditia

tractiunii spate si a motorului cu 6 cilindri in linie.

Noua Supra va imparti platforma cu noul BMW Z4, desi – spre deosebire de parteneriatul cu Subaru, in acest caz dezvoltarea celor doua masini a avut loc separat. Tetsuya Tada, intr-un interviu acordat celor de la Road & Track a sustinut ca vor aplica lectiile invatate in dezvoltarea GT86, promitand ca noua Supra va fi mai placut de condus. Acestia tintesc o distributie 50-50 a greutatii fata-spate, si un centru de greutate pozitionat mai jos decat in cazul GT86.

Desi specificatiile nu au fost publicate oficial, se zvoneste ca Supra va veni echipata cu motorul turbo 3.0 al BMW, (gasit si pe M240i) care dezvolta 335cp. De asemenea, exista posibilitatea unei versiuni de motorizare 2.0 turbo, 4 cilindri in linie, care dezvolta 262cp. Ambele pe un model care va cantari intre 1500-1600kg.

Toyota
Sursa foto: Carscoops.com

In ceea ce priveste transimisia, cel putin pentru primele modele aceasta va fi automata. Ambele motorizari vor fi echipate cu cutii automate in 8 trepte.

In plus, japonezii au in plan dezvoltarea in paralel a unei versiuni de competitie. Cel mai probabil este ca aceasta sa concureze in WEC, Japan Super GT si… NASCAR Xfinity.

Debutul modelului va avea loc dupa cel al noului Z4, plasand data lansarii oficiale, pe calendarul de anul viitor. In ceea ce priveste pretul, comunicarile oficiale pozitioneaza Supra deasupra modelului GT86, de aceea, nu ne putem astepta ca acesta sa fie prea aproape de cei 20.000 EUR necesari pentru 86.

Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Toyota
Sursa foto: Carscoops.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s