Urmatoarea etapa din WRC – RallyRACC Catalunya

Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial de Raliu va avea loc weekendul acesta, 25-28.10.2018. Evenimentul se intinde pe o

distanta totala de 1464km, din care 331km dedicati celor 18 probe speciale.

Prima editie a acestui raliu a avut loc in 1957, urmand ca acesta sa fie inclus in ERC in 1975. In 1991 intra in calendarul WRC, iar in 2002 raliul se muta in Salou. In 2010 RallyRACC devine un eveniment mixt, incluzand mai mult decat probe de asfalt. Intre 2005 si 2012, raliul a fost castigat exclusiv de Loeb.

Anul acesta asistam la intoarcerea probei de deschidere din Barcelona,  in cadrul careia fanii pot face cunostinta cu echipajele. Aceasta va avea 3.20 km si va include si ture de celebrare in fata cladirii Palau Nacional.

Fiind singura runda mixta a sezonului, in care 2 zile de probe de asfalt se imbina cu o zi de pietris, Raliul Spaniei pune presiune suplimentara pe echipele tehnice. Astfel, dupa prima zi, echipajele trebuie sa ajusteze specificatiile masinilor, in cea mai lunga seara de service a Campionatului.

In plus, pilotii trebuie sa aiba in vedere schimbarile de peste noapte ale suprafetelor de rulare si trebuie sa se adapteze acestora. Mai mult, in cazul temperaturilor ridicate, pilotii vor trebui sa gestioneze cu grija uzura anvelopelor.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s