Urmatoarea etapa din WRC – Rally Sweden 2019

Cea de a doua etapa din calendarul WRC, Rally Sweden, va avea loc weekendul acesta, 14-17.02.2019. Competitia de categorie WRC, WRC2 si Junior WRC se va intinde pe o distanta totala de 1467km.

Prima editie a Raliului Suediei a avut loc in 1950, urmand ca 15 ani mai tarziu sa devina un eveniment de iarna. Dominata de scandinavi, care au castigat fiecare editie pana in 2004, competitia a adus podiumuni si pentru “straini” incepand cu S. Loeb, S. Ogie si T. Neuville in 2018.

Anul 2019 ne aduce putine noutati fata de editia trecuta, formatul fiind pastrat in mare masura.

swedenmap

Fiind singura etapa de iarna, in adevaratul sens al cuvantului, Rally Sweden este caracterizat de drumuri inghetate delimitate de nameti. Aici pilotii pot folosi nametii pentru a se ghida in viraje, insa cresterile de temperatura pot cauza distrugerea mormanelor de zapada la impact, ducand la blocarea echipajelor.

Anvelopele cramponate sunt esentiale, insa pilotii trebuie sa se adapteze senzatiei si diferentelor intre punctele de franare. In plus, cand temperaturile se apropie de punctul de inghet, crampoanele pot rupe pelicula de gheata, ramanans infipte in pietris, ceea ce diminueaza drastic aderenta.

Nici in service lucrurile nu sunt mai usoare, temperaturile – care pot atinge si -25 de grade, maresc timpul necesar pentru operatiunile de rutina, iar dibacia mecanicior este, evident limitata de manusi.

Prezentarea oficiala: WRC.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s