Urmatoarea etapa din WRC – Rally Guanajuato Mexico

Cea de a treia etapa din calendarul WRC 2019 va avea loc in perioada 07-10.03.2019. Raliul de categorie WRC si WRC2 se intinde pe o distanta totala de 1000 km.

Prima editie a Raliului Mexicului a avut loc in 1979, urmand sa fie inclus in calendarul WRC in 2004. Cea mai scurte editie in istoria WRC a fost cea din 2007, care s-a intins pe o distanta totala mai mica de 850km. Bineinteles, si aici, Loeb a inregistrat victorii consecutive, intre 2006 si 2012.

Cea mai lunga proba a acestei competitii este El Chocolate, testul de vineri, care se intinde pe 31.57km, la altitudini ce depasesc si 2700m. Combinatia dinamica intre rampe, pante, ace de par, sectiuni rapide, drumuri inguste si viraje contribuie la dificultatea acestei probe.

Noua generatie de masini va fi testata la maxim, temperaturile ridicate si aerul rarefiat la altitudini inalte punand stres suplimentar pe motoare si transmisii. De asemenea, altitudinile superioare duc la pierderi de putere de pana la 20%, facand greselile foarte greu de recuperat.

Harta si detalii: RallyMexico.com

 

Sursa foto: WRC.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s