Urmatoarea etapa din WRC – Tour de Corse 2019

Cea de a patra etapa din calendarul competitional 2019 va avea loc la finalul acestei saptamani, intre 28-31.03.2019. Evenimentul, de categorie WRC, WRC2 si JWRC se va intinde pe o distanta totala de 1.194 km.


Raliul marcheaza si revenirea lui Loeb, dupa cum ne anunta producatorul coreean. Echipa Hyundai pentru aceasta etapa WRC va fi:

index

Anul 2019 aduce multe noutati in Raliul Corsicii, traseul fiind modificat semnificativ fata de editia anterioara. Atat startul, cat si linia de finish vor avea localizari diferite in acest an.

Povestea etape franceze din WRC incepe in 1973, tot in Corsica, unde va si ramane timp de 35 de ani. In 2010 raliul se muta in Alsacia, urmand sa se intoarca in Corsica 5 ani mai tarziu. Secventele interminabile de viraje au adus acestui eveniment supranumele de “Raliul celor 10.000 de viraje”.

Caracterizat de drumuri inguste si intortocheate, marginite de munte si de o panta ce coboara direct in mare, batalia din acest raliu se da pe un asfalt dur, ce pune mari presiuni pe anvelopele echipajelor. Drumurile inguste fac din acest raliu o reala provocare, greselile fiind cu greu recuperabile, iar virajele rapide impun livrarea corecta si precisa a radarelor.

Castagniccia este cea mai lunga etapa a raliului, masurand 47 km. Traseul trece prin fata Bisericii Campile, punct pe care organizatorii il considera unul dintre cele mai importante. Gestionarea anvelopelor aici este extrem de importanta, deaorece aceasta etapa reprezinta finalul unei sectiuni de 90 km.

Echipajul Tempestini-Itu va debuta in WRC 2 cu Hyundai i20 RS5, iar lista de participanti inregistreaza si echipajul Badiu-Lazar, la JWRC.

Sursa foto, evident, WRC

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s