Urmatoarea etapa din WRC – Copec Rally Chile

Premiera in cadrul Campionatului Mondial, Chile se inscrie pe harta competitionala 2019 cu un raliu ce va avea loc in perioada 10-12 mai 2019 si va

numara 17 etape, pe o distanta totala de 1200km. Evenimentul de categorii WRC si WRC2, este de viteza medie spre ridicata, imbinand drumurile prin padure cu panorame spectaculoase ale oceanului.

Concepcion-sernatur-DST187-mpo67pt684epamsseno7xoplcfv677vte1ggdnl1gw.jpg

credit foto: chile.travel

Chile nu a mai fost inclus in harta WRC pana acum, evenimentul prezent reprezentand evolutia Campionatului National – RallyMobil, eveniment cu aproape 2 decenii de istorie. In 2016, organizatorii au anuntat oficial planul de a deveni etapa de Campionat Mondial.

Se poate spune, insa, ca prima implicare a Chile in WRC a fost in 1980, cand pentru raliul Argentinei, pre-startul s-a dat din capitale sud Americane, printre care si Santiago. Vremea neprietenoasa din Anzi i-a impiedicat pe concurenti sa traverseze muntii si sa ajunga in Argentina.

Zeci de mii de fani sunt asteptati joi la startul festiv. Iar daca aveti in plan sa ajungeti la eveniment, organizatorii ne recomanda sa ne pastram o seara pentru a ne bucura de capitala Rock-ului Chilean, in fiecare seara fiind cate un concert in Concepcion.
Cea mai lunga proba, care atinge punctul cel mai sudic al hartii evenimentului, El Puma, este anticipata ca etapa iconica a evenimentului. Compusa din sectiuni complicate din punct de vedere tehnic, dar rapide, proba va fi o adevarata provocare pentru participanti, mai ales in absenta experientei anterioare la acest eveniment.

In plus, testarile inainte de eveniment sunt interzise in Chile, ingreunand munca mecanicilor si inlaturand posibilitatea de a perfectiona setarile. De asemenea, alegerea anvelopelor nu va fi usoara, performantele si uzura nefiind cunoscute de catre participanti.

Daca vremea va fi lipsita de precipitatii, primii concurenti vor fi dezavantajati de pietrisul gros de la suprafata, in timp ce echipele ce vor lua startul mai tarziu vor beneficia de o suprafata mai “curata”, gratie trecerilor echipajelor anterioare. Toamna vine, insa, cu posibilitate sporita de ploaie si temperaturi intre 10-15 grade.
Alegerea liniei de raliu nu este nici ea usoara, traseul prezentand multiple oportunitati pentru a castiga zecimi, bine mascate de copaci si pietre.

 

Sursa foto cover: wrc.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s